Vanliga frågor

Svar på de vanligaste frågorna om Nordic Cooker.

Tillagar Nordic Cooker bara en sak i taget eller kan man tillaga många olika ingredienser samtidigt?

Både och, Nordic Cooker kan tillaga en sak eller många olika ingredienser ihop med  bra resultat. En fördel med den långa matlagningsprocessen på lågtemperatur, är att olika mat, t.ex. kött, potatis och grönsaker, blir klara nästan samtidigt och Du behöver inte vara orolig för att grönsakerna blir överkokta. Du kan njuta av recepten som inkluderar många olika ingredienser som lagas ihop och allt blir klart när Du vill.

Hur komplicerat är det att använda Nordic Cooker?

Nordic Cooker är väldigt enkel att använda. Följ ett av många enkla och välsmakande recept på webbsidan och placera maten i Nordic Cookers keramikgryta. Med den separata kontrollpanelen ställer Du in tillagningstid, temperatur (låg eller hög) och fördröjningstid (0-4 timmar), om så önskas. Tryck start och kom hem senare till en god middag!

Det är bara den löstagbara keramikgrytan som ska diskas och som Du dessutom kan diska i diskmaskinen.

Krävs en ugn eller spis för att använda Nordic Cooker?

Nej. Nordic Cooker är som en lampa, med en kontakt i ett vägguttag.

Kan alla ingredienserna läggas i Nordic Cooker samtidigt?

Ja, förutom ingredienserna som ska användas för garnering, eller förkokta ingredienser t.ex. skaldjur som kan tillsättas under den sista timmen eller efter tillagningen.

Hur komplicerade är online recepten för Nordic Cooker?

De är enkla. Vi har skapat Nordic Cookers online recept med vanliga ingredienser som kräver lite eller inget förberedelsearbete samtidigt som de är hälsorika, välsmakande och omtyckta maträtter.

Kan jag använda mina egna favoritrecept med Nordic Cooker?

Absolut! Det är enkelt. Annicas matlagningstips förklarar hur Du kan ändra Dina favoritrecept för matlagning i Nordic Cooker, genom att minska tillsatt mängd vatten och justera matlagningstiden.

Ska jag röra om maten då och då under matlagningen?

Nej. Du behöver inte röra om maten med Nordic Cooker.

Vad händer om jag kommer hem senare än jag trodde?

Inga problem. Nordic Cooker byter till “varmhållning” i fyra timmar efter matlagningen är klar, som syns på kontrollpanelen. Eftersom maten är innesluten finns det ingen risk att maten blir torr eller att maten måste värmas upp. Dessutom kan olika familjmedlemmar njuta av en god och färsk middag vid olika tidpunkter, om det behövs.

Är det säkert att laga mat med Nordic Cooker medan vi är borta från huset?

Nordic Cooker är endast på 300 watt när Du ställer in den på hög temperatur(tre ”flammor”) och ännu lägre watt på låg temperatur (två ”flammor”. Jämför man med en normalugn är den på ca 3500 watt och kan inte lämnas utan uppsikt men med en Nordic Cooker är det som att lämna hemmet med en lampa lysande.

Nordic Cooker arbetar med temperaturer mellan 70 och 90 grader vilket är mycket lägre än en ugn eller spis. Webbsidan hos United States Department of Agriculture Food Safety and Inspection Service beskriver den här typen av produkt med en matlagningsprocess på låg temperatur som ”säker”.

Hur stor är Nordic Cooker?

Den 5 liter Nordic Cooker som passar bra för 2 till 8 personer har en diameter på 35 centimeter och är 20 centimeter hög, förutom handtagen.